La llum de Nadal va per barris

Quan passeges al desembre per Mira-Sol, per Can Mates o per Volpelleres, per posar alguns exemples, és gairebé impossible trobar cap llum a les vies públiques que indiqui que és Nadal.

De ben segur que quan es dissenya un barri des de cero es deu pensar en multitud de coses: alçada dels habitatges, equipaments esportius i de lleure, comerços, accessibilitat per als vianants, parcs infantils, escoles, serveis de neteja… i podríem seguir enumerant multitud de necessitats més, però el que és evident és que mai ningú no pensa en el Nadal.
I no em refereixo només a Sant Cugat: aquesta “disfunció” és palpable en qualsevol població del nostre entorn més proper. Ningú pensa en que el Nadal arriba també per a aquests nous barris: quan passeges al desembre per Mira-Sol, per Can Mates o per Volpelleres, per posar alguns exemples, és gairebé impossible trobar cap llum a les vies públiques que indiqui que és Nadal.
L’encesa de llums de Nadal a Sant Cugat té un cost aproximat d’uns 9.000€, i jo em pregunto si d’aquesta partida pressupostària no hi ha cap possibilitat que una part, encara que sigui petita, vagi destinada a aquests “barris perifèrics” del centre històric. De les 580 bombetes que aquest any estaran penjades pels carrers santcugatencs, quantes s’han destinat a aquest barris, que semblen de segona? Els gairebé vint-i-cinc mil habitants que conformen aquestes tres zones no gaudiran ni d’una dècima part d’aquestes bombetes, a no ser que es desplacin al centre de la ciutat.
Tots els santcugatencs ens sentim molt orgullosos de la Plaça Octavià i del carrer Santa Maria i dels seus comerços però més enllà d’aquests emplaçaments, Sant Cugat té més vida. Si associem el tan màgic “esperit nadalenc” únicament a la vessant comercial, estarem venent la nostra ànima a l’especulació més absoluta.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies